Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios mediante el análisis de los hábitos de navegación. Pulsa en el botón de aceptación si quieres seguir navegando según los términos de nuestra política de cookies

              

 

L´Igualtat va de cine

Amb aquest títol volem obrir un nou espai de reflexió vers la temàtica de gènere a partir de la visualització de pel.licules o documentals, així aquest dijous comencem amb el Laberinto del Fauno, una pel.licula dirigida per Guillermo del Toro i que va obtenir nombrosos premis i moninacions, entre ells a la millor fotografia i direcció artística als oscar de 2007.

 

En acabar la visualització obriren el debat i reflexionarem vers la forma en que les dones van patir la repressió franquista, si va tindre les mateixes característiques que en el cas dels homes o si, pel contrari, va tindre drets característics i diferencials.

Dijous 8 d’octubre a les 18.00 hores a la Sala d’Actes de la Uned de Vila-real

EL LABERINTO DEL FAUNO. Sinopsi de la pel·lícula:
El laberinto del fauno és la història d’Ofelia i Carmen, la filla i la dona d’un afusellat. Carme no pot més que acceptar la proposta de matrimoni d’un home que la traga de l’ostracisme social de ser la vídua d’un roig afusellat, i a Ofelia, no li queda més que fugir d’un cruel capità de l’exèrcit franquista creant-se un món màgic i imaginari. És l’Espanya de 1944 i la missió del padrastre d’Ofelia és la de posar fi als últims vestigis de la resistència republicana amagada a les muntanyes.

En el seu món, Ofelia es troba amb una estranya criatura, el faune, que li fa una revelació: ella és una princesa, última de la seua estirp i a qui els seus estan esperant. Per a poder tornar al seu món màgic ha d’enfrontar-se a tres proves abans de la lluna plena.

Aquesta pel·lícula, mescla de realitat i ficció, fixa el focus sobre la figura de dones i xiquetes, víctimes en primera persona de la repressió política de gènere i sobre les estratègies que aquestes van desenvolupar per a sortir-se’n.

Trailer

Formamos parte de

 

 

 

OFERTAS COLECTIVO PROFESIONAL